Min vision med mina plagg är att de ska vara moderna med en klassisk design i naturmaterial med hög kvalité. På samma sätt som man har den ”lilla svarta klänningen” i garderoben kan man ha en Carin Werstam-kofta; något som aldrig går ur tiden och som alla kan känna sig fina i. Det är viktigt för mig att formen är enkel men elegant där mönsterkonstruktionen spelar en viktig roll för att uppnå det önskade resultatet. 
I min ateljé i Malmö producerar jag allt från idé till färdigt plagg. Det gör att varje plagg blir unikt. Därför kan jag sticka efter kundens mått och önskan om så behövs. Det är viktigt för mig att man trivs i mina plagg och att de sitter som de ska.
Min största inspirationskälla är naturens färger och former. Naturmaterial känns därför som det enda och bästa valet för mig och mina plagg. Jag använder endast garner av naturmaterial. ​​​​​​​Merinoullen jag använder kommer från Sydamerika och är mulesing-fri, vilket betyder att fåren inte genomgått det plågsamma ingrepp som annars utförs för att förebygga flugangrepp.